DISTRACTIV, SANATOS, EVOLUTIV CREEAZĂ CONT

TenisTeens face parte din programul “Play and Stay- Serve Rally Score” al Federației Internaționale de Tenis (ITF) adoptat în țara noastră de către Federația Română de Tenis (FRT) și este dedicat copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani ce practică tenisul în scop recreativ (ca amatori).


Programul TenisTeens prezintă 2 axe:


1. Cursuri de tenis adresate începătorilor care au depășit vârsta de 10 ani.

Cluburile afiliate FRT folosesc în metodologia de învățare a cursanților TenisTeens materiale adaptate debutanților: mingi mai lente, rachete mai ușoare, terenuri redimensionate pentru a le asigura reușita jocului încă de la prima lecție. În acest fel, participanții vor evolua mai usor, mai distractiv și mai sănătos spre a juca tenis pe un teren “clasic”, cu mingi “galbene”.

Pentru lista cluburilor ce desfășoara programul TenisTeens apăsați aici.


2. Turneele TenisTeens

Nivelul Galben: 11-14 ani

Nivelul Albastru:14-17 ani.

Suprafața terenului (“clasic”):  23,77m lungime (78ft.)/ 8,23m lățime (27ft.)

Mingi de joc: “galbene” (de adulți)

Sistem de joc: Round Robin (“fiecare cu fiecare”)

Sistem de scor: Game-uri 2 din 3 sau 3 din 5 sau cel mai bun dintr-un set până la 6.


Pentru mai multe detalii de participare, vezi Regulamentul TenisTeens apâsând aici.
FRT Tennis teens te asteapta + Ai peste 10 ? Continua cu noi !

Competiția  Tenis10 FRT face trecerea progresivă către turneele de categoria FRT U10 (Under10), în care copiii joacă cu același tip de mingi (cu punct verde). Aceasta se adresează jucătorilor de tenis, aflați la început de drum, în principal copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani. Întrecerile au un grad mic de dificultate, scopul principal fiind participarea, nu performața.


Prin extensie, programele Tenis10 si Tenis Teens asigură o rută alternativă pentru jucătorii amatori. Nivelurile de joc Tennis Teens sunt dedicate sportivilor cu vârsta între 11 și 14 ani (nivel GALBEN) și între 14 și 17 ani (nivel ALBASTRU).

Tennis Teens